Δώρα Ψωμά
Curriculum Design Manager

Η Δώρα είναι εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στον χώρο της διδασκαλίας, της έρευνας και της διαπολιτισμικής και διαγενεακής επικοινωνίας. Ως εκπαιδευτικός και ερευνήτρια ασχολείται με τον κύκλο ανάπτυξης έργων κατάρτισης Εθνικής και Ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Στην IDEA ειδικεύεται σε προγράμματα Erasmus+ συντονίζοντας έργα που προωθούν την Κινητικότητα και τη Διά Βίου Μάθηση, με κύριο άξονα τη γλωσσομάθεια, τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα του ψηφιακού και αστικού χώρου.

Με προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία και στην Ιστορία (ΑΠΘ) αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές στις Νέες Τεχνολογίες (ΠΔΜ) και τη Διδακτική της Αγγλικής για Ενήλικες (University of Cambridge), η Δώρα διαθέτει ένα πολυσχιδές πορτφόλιο εκπαιδευτικών projects. Έχει σχεδιάσει ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών και ΙΤ Skills  για εκατοντάδες νέους στην Αγγλία, στην Ολλανδία και στην Ελλάδα ενώ εργάστηκε ως μέλος ερευνητικής ομάδας στο ΑΠΘ στο πρόγραμμα diapolis (ΕΣΠΑ 2007-2013). Ερευνητικό έργο έχει παράγει και για τον ΣΒΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (2014-2020), για την επανένταξη 550 Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης – NEETs.

Email d.psoma@ideatraining.gr
Τηλέφωνο: 2310546816